Συρία: 250.000 παιδιά τρώνε γρασίδι και ζωοτροφές για να επιβιώσουν

Οι «ανοιχτές φυλακές» της Συρίας.

Απίστευτες οι μαρτυρίες για την κόλαση που περνούν τα παιδιά στις πολιορκημένες πόλεις της  Συρίας. Οι συνθήκες ζωής είναι αδιανόητες για αυτά τα 250.000 παιδιά, που δεν έχουν τι να φάνε, τι να φορέσουν , πού να κοιμηθούν, πώς να ζεσταθούν.

Βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη στις πόλεις κάτω από τον τρόμο των βομβαρδισμών ενώ έχει χρειαστεί να τραφούν με γρασίδι, και τροφές ζώων προκειμένου να επιβιώσουν! Όσο για καθαρό νερό ή φάρμακα έχουν ξεχάσει τι σημαίνει.

Ένα αγόρι περιγράφει με αδύναμη φωνή κλαίγοντας: «Δεν πηγαίνω σχολείο. Ο πατέρας μου δεν έχει χρήματα να μας φέρει φαγητό, μολύβια, και τετράδια, γιατί δεν έχει δουλειά. Κάνει κρύο και δεν έχουμε ούτε ξύλα, ούτε τίποτα… Δεν έχουμε ούτε παπούτσια, ούτε ρούχα, ούτε ζεστούς σκούφους, ούτε θερμάστρες, ούτε γάντια…»

Μωρά πεθαίνουν επειδή τελειώσαν οι οροί στα νοσοκομεία ή σε σημεία ελέγχου περιμένοντας μάταια ιατρική βοήθεια. Αλλά ακόμα και η απλή διαβίωση μέσα στην καθημερινότητα, είναι μια επίπονη διαδικασία. Μια από τις πολλές μητέρες που είναι ανήμπορες να προσφέρουν στα παιδιά τους τροφή και ασφάλεια λέει: «Τα παιδιά μου κλαίνε από το πρωί για λίγο ψωμί. Αυτό το σπίτι δεν είναι δικό μου, το δικό μου καταστράφηκε. Τα παιδιά μου πεινάνε… Δεν έχουμε ούτε θέρμανση… καίω υφάσματα… Δεν έχουμε ούτε τοίχους, ούτε παράθυρα. Μας βομβαρδίζουν συνέχεια…  Η ζωή είναι πολύ δύσκολη. Είναι τρομακτικό.»

Και όσοι κατάφεραν να δραπετεύσουν δεν ξεχνούν: « Όταν δεν βρίσκαμε φαγητό, τρώγαμε γρασίδι. Δίναμε και στα παιδιά και τους λέγαμε ψέματα ότι είναι φαγώσιμο . Άνθρωποι πέθαιναν συνέχεια και τα αεροσκάφη συνέχιζαν να ρίχνουν βόμβες.»

Αυτή η κόλαση, συνεχίζει να είναι η καθημερινότητα για τους 500.000 εγκλωβισμένους στις «ανοιχτές φυλακές» της Συρίας.

250.000 παιδιά λιμοκτονούν στη Συρία τρώγοντας γρασίδι και ζωοτροφές (vid)

πηγή ερτ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s