Πού βρίσκονται σήμερα οι πρόσφυγες που πέρασαν χτες τα σύνορα;

Κανείς δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε.

Στο δράμα των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη λασπουριά της Ειδομένης, χωρίς να έχουν ιδέα για το μέλλον τους, και χωρίς να έχουν τα στοιχειώδη μίας ασφαλούς διαβίωσης, έρχεται να προστεθεί και ο διπλωματικός τραγέλαφος, με την [ΠΓΔ]Μακεδονία να ισχυρίζεται μέσω αξιωματούχων της ότι οι περίπου 1500 πρόσφυγες που κατάφεραν χτες να περάσουν τα σύνορα εστάλησαν τη νύχτα σε φορτηγά του στρατού πίσω στην Αθήνα, και την ελληνική πλευρά να αντιτείνει δια στόματος του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι κάτι τέτοιο, παρ’ όλο που έχει βουίξει ο τόπος, δεν συνέβη ποτέ.

nasim lomani

Προφανώς ο κόσμος το’χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, γιατί  ο αρμόδιος υπουργός  επέμεινε ότι δεν γνωρίζει κάτι για την επιστροφή των προσφύγων. Συμπλήρωσε ότι αν το ενδεχόμενο επιστροφής τους προκύψει, θα πρέπει να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Γενεύης, καθώς η επιστροφή τους από τους γείτονες με οποιονδήποτε άλλον τρόπο πλην αίτησης που πρέπει να υποβάλλει η γειτονική χώρα, και που η Ελλάδα θα εξετάσει, θεωρείται παράνομη.

Αυτή τη δήλωση, ήρθε να «επισφραγίσει» σθεναρά στο γενικότερο κλίμα αξιοπιστίας που ζούμε εδώ στο Σουρεαλιστάν, το Υπουργείο Εξωτερικών που δηλώνει την ίδια στιγμή ότι δεχτήκαμε 800 πίσω εξαιτίας μίας συμφωνίας της [ΠΓΔ]Μακεδονίας με την Ε.Ε. το 2007! (Ποιος δουλεύει ποιον, και όλοι μαζί εμάς;)

Στο μεταξύ πηγές του διαδικτύου και των καθεστωτικών μέσων αναφέρουν ότι η [ΠΓΔ]Μακεδονία έχει σταματήσει 600 ακόμα ανθρώπους που έχουν επιχειρήσει να περάσουν, και κατηγορεί επίσης την ελληνική πλευρά για μεθοδευμένη απόπειρα οργανωμένου σχεδίου να στείλει τους πρόσφυγες παράνομα στο έδαφός της.

Το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι με μωρά παιδιά που έχουν φτάσει στα όρια της ψυχικής και σωματικής του εξόντωσης και θα κάνουν οτιδήποτε για να βγουν από αυτή την κόλαση, και που δεκάρα δεν δίνουν πλέον για την διπλωματική οδό και τη νομιμότητα γιατί αργοπεθαίνουν δεν το συνυπολογίζει και δεν το αναφέρει κανείς.

Το γεγονός ότι συντελείται μία γενοκτονία μπροστά στα μάτια της Ευρώπης, που αναζητά αποστειρώμενες λύσεις με το μπαλάκι των ευθυνών να πετιέται από δω κι από κει δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s