Και στα μύδια που τρώτε από νερά όπου εκβάλλουν βοθρολύματα μπορεί να υπάρχει ιος ηπατίτιδας Α

Ή αλλιώς όταν ο γιατρός δεν είναι ρατσιστοφασίστας.

Από τα «Ημερολόγια Ιατρείου» του  Στέλιου Καραθεοδώρου

Το περιστατικό με το παιδί στην Ειδομένη και το κρούσμα της ηπατίτιδας Α που πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες, έρχεται να επιβεβαιώσει τον εκφασισμό της κοινωνίας όπως τον αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον στο ιατρείο από τους περισσότερους, όταν με ρωτάνε για την μετάδοση ασθενειών από τους πρόσφυγες στους Έλληνες.

Πηχυαίοι τίτλοι σε συστηματικές ναζιστοφυλλάδες και στα βοθροκάναλα, στοχεύουν τα φασιστικά αντανακλαστικά του ανίδεου πόπολου, ερεθίζοντας το με θέματα δημόσιας υγείας για τα οποία δήθεν κόπτονται, όλοι αυτοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα τελευταία χρόνια εξιδανίκευαν την καταστροφή του όποιου συστήματος δημόσιας υγείας υπήρχε στην χώρα.

«ΚΡΟΥΣΜΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ»-«ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ»-«ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ»….

Σε κανάλι βγάλανε και γιατρό που έλεγε τηλεφωνικά ότι μεταδίδεται με την απλή κοινωνική επαφή και το σεξ. Μια αβάσιμη ακατάσχετη μπουρδολογία που μπερδεύει τον μέσο τηλεθεατή και του δίνει την εντύπωση πως κινδυνεύει η υγεία του από τους πρόσφυγες και που σκόπιμα αποκρύπτει την αληθινή αιτία νόσησης αυτών των ανθρώπων που είναι η φτώχεια.

Σε αυτόν τον πλανήτη τα νοσήματα ευδοκιμούν και γίνονται επιδημίες σε περιοχές που επικρατεί η αμάθεια και η φτώχεια. Φορείς τους και νοσούντες δεν είναι ποτέ συγκεκριμένα έθνη και φυλές, αλλά οι φτωχοί όλου του κόσμου.

Η ηπατίτιδα Α έχει ετησίως περίπου 1,5 εκατομύριο νέες περιπτώσεις στον κόσμο. Η κύρια οδός μετάδοσής της είναι η «κοπρανο-στοματική» και αυτό εξηγεί το γιατί η νόσος εμφανίζεται πιο συχνά σε περιοχές χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, με ανεπαρκές δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης και σε ομάδες ατόμων με πτωχή ατομική υγιεινή.

Έχει ήπια κλινική εικόνα, πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ποτέ ότι την πέρασαν και η θεραπεία περιλαμβάνει ξεκούραση και σωστή διατροφή, ελάχιστα περιστατικά απαιτούν νοσηλεία.

Αυτές τις μέρες που η κατανάλωση θαλασσινών θα αυξηθεί, ειδικά αυτοί που θα φάνε μύδια και μάλιστα ωμά ρίχνοντας απλά λίγο λεμόνι, κινδυνεύουν επίσης να αρπάξουν τον ιό της ηπατίτιδας Α, γιατί πολλά από αυτά προέρχονται από νερά στα οποία εκβάλλουν βοθρολύματα. Μην ξεχνάτε την «κοπρανο-στοματική» οδό που προανέφερα.

Πολύ φοβάμαι πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστεί περιστατικό Ελληναρά που άρπαξε ηπατίτιδα Α από τα κιλά μύδια που καταβρόχθισε την καθαρή Δευτέρα και θα λέει πως το κόλλησε από τους πρόσφυγες…Πάει στοίχημα;

12108274_1650494561901898_1330336185896322597_n

www.stelioskaratheodorou.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s