Λάμπρος Φούντας: ΠΑΡΩΝ!

«Θα ξανάρθω σε πέντε γενιές».

Ο Λάμπρος Φούντας, μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα»,σκοτώθηκε σε συμπλοκή στη Δάφνη με την αστυνομία στις 10 Μάρτη του 2010.

Η μνήμη και η τιμή στους αντάρτες που με πάθος και συνέπεια αγωνίστηκαν για τα πιστεύω τους και για τον κόσμο που είχαν στην καρδιά τους, θα είναι πάντα ένα συναπάντημα όλων όσων μάχονται από το δικό τους μετερίζι για μια ελεύθερη κοινωνία, με τη φλογερή ματιά της λευτεριάς!

 

Από mpalothia:

Συγγραφέας του παρακάτω κειμένου είναι ο Λάμπρος Φούντας. Το κείμενο το έγραψε και το μοίρασε  με συντρόφους  μετά την σύλληψή του, στο Πολυτεχνείο το 1995.

«Το κράτος τρομοκρατεί, …λασπολογεί, κοροϊδεύει, αποχαυνώνει, υποκρίνεται.
Η παντοδυναμία του είναι πια μύθος.
Η οργή μας, μας δυναμώνει, η αλλοτρίωσή του δεν μας αγγίζει,
τις βιτρίνες της εξουσίας τις σπάμε με τις πέτρες,
τις αλυσίδες της υποταγής τις λιώνουμε με την εξεγερτική φλόγα που καίει μέσα σε κάθε καρδιά καταπιεσμένου.

Τα μάτια μας είναι ανοικτά,
τα αυτιά μας συλλαμβάνουν κάθε ήχο,
η σκέψη μας  είναι κρυστάλλινη,
η λύσσα μας αδιανόητη.
Η επιλογή μας μία:
βίαιο, ανεξέλεγκτο, συνεχή αγώνα για την καταστροφή κράτους και εξουσίας.

Είμαστε οργισμένοι, είμαστε εξεγερμένοι, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΑΣ.».

1888599_524537680999287_352708862_n

 Από προφίλ George Ageletakis:

Απόσπασμα από την ανάληψη ευθύνης από το «Κομάντο Λάμπρος Φούντας –Επαναστατικός Αγώνας» για την βομβιστική επίθεση στις 10 Απρίλιου του 2014 εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ουές Μακ Γκρου.

«Η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης. Ο σύντροφος έχασε τη ζωή του σε απόπειρα απαλλοτρίωσης αυτοκινήτου που θα χρησιμοποιόταν σε ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα στα πλαίσια της στρατηγικής της οργάνωσης εκείνης της περιόδου-περίοδο έναρξης της οικονομικής κρίσης. H στρατηγική αυτή αποσκοπούσε στο να χτυπηθούν και να σαμποταριστούν δομές, θεσμοί και πρόσωπα με κεντρικό ρόλο στη μεγαλύτερη ιστορικά αντιλαϊκή επίθεση που επρόκειτο να διεξαχθεί με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου τον Μάιο του 2010. Ο Λάμπρος Φούντας αγωνίστηκε και έδωσε την ζωή του για να μην περάσει η σύγχρονη χούντα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ, η χούντα της τρόικας -του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. Αγωνίστηκε και έδωσε την ζωή του για να μην περάσει η σύγχρονη χούντα του κεφαλαίου και του κράτους. Για να μην περάσει ο νέος ολοκληρωτισμός που επιβάλλεται σε όλο τον πλανήτη με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο Λάμπρος Φούντας έδωσε την ζωή του πολεμώντας για να γίνει η κρίση ευκαιρία για την κοινωνική Επανάσταση. Η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αποτελεί ως ένα βαθμό την συνέχιση της στρατηγικής εκείνης με τις επιθέσεις εναντίον της Citibank, της Eurobankκαι του χρηματιστηρίου. Προς τιμήν λοιπόν, του συντρόφου, η ενέργεια εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας έχει την υπογραφή Κομάντο Λάμπρος Φούντας. Γιατί η καλύτερη απόδοση τιμής σε ένα σύντροφο που έδωσε τη ζωή του στον αγώνα, είναι η συνέχιση του ίδιου του αγώνα για τον οποίο έπεσε πολεμώντας. Και αυτός ο αγώνας δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει άλλη κατεύθυνση παρά μόνο την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους, την κοινωνική Επανάσταση».

 

Advertisements

One thought on “Λάμπρος Φούντας: ΠΑΡΩΝ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s