Κάγκελα στην πλατεία Βικτωρίας βάζει ο Δήμος Αθηναίων

Η επιτομή της φασιστικής αντιμετώπισης στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

λολλλλλ

Με μία νέα καινοτόμα, ριζοσπαστική δράση ανθρωπισμού, ο δήμαρχος προχωράει στην «καγκελοποίηση» της πλατείας Βικτωρίας ώστε να μην μπορούν να βρουν καταφύγιο εκεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που καταφτάνουν, συνήθως με τα πόδια απ’ τον Πειραιά, ώσπου από κει να καταλήξουν σε κάποιο camp.

Συνεργεία από το πρωί δουλεύουν βάζοντας κάγκελα στα παρτέρια, θεωρώντας προφανώς  ότι η επιτομή της φασιστικής συμπεριφοράς είναι τρόπος αντιμετώπισης της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Να φανταστούμε δηλαδή ότι όταν τα μπουλούκια των εξαθλιωμένων, που δεν ξέρουν πού να πάνε και τι να κάνουν, γιατί κανένας δεν τους λέει, θα μετατοπιστούν από την Βικτώρια στην Ομόνοια, θα περιφράξουν και εκεί την πλατεία, και πάει λέγοντας, φτάνοντας να ζούμε στο τέλος όλοι σε κλουβιά, για να προστατευτούμε ο ένας από τον άλλον, αφού ο πραγματικός εχθρός, ο καπιταλισμός και τα παιχνίδια εξουσίας και εντυπώσεων που παίζονται στις πλάτες όλων μας, θα μας έχουν πείσει ότι ο ένας εξαθλιωμένος κινδυνεύει απ’ τον άλλον.

από την «προφητική»ταινία Children of men

Πόσο καλύτεροι ήταν όταν πλέκανε πουλοβεράκια στα δέντρα, γιατί όπως λέει κι ο σοφός λαός «αν η μαλακία ήταν εργόχειρο θα είχες κάνει την προίκα σου».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s