Πόσο κάφρος πρέπει να είσαι για να δημοσιεύεις το πρόσωπο ασυνόδευτου παιδιού;

 

Με 10.000 χαμένα προσφυγόπουλα τα συστημικά μέσα φωτογραφίζουν παιδιά μόνα στην πλατεία Βικτωρίας!

Κείμενο: Κατερίνα Δήμα

Πρόσφατα έγιναν γνωστά τα στοιχεία για τον μεγάλο αριθμό παιδιών που αγνοούνται. «Έχουμε χάσει 10.000 παιδιά» ανακοίνωσε η Ιντερπολ λες και πρόκειται για κάρτες προς τον Άγιο Βασίλη που αυτές βέβαια δεν θα χάνονταν ποτέ γιατί είναι γραμμένες από τα προνομιούχα παιδιά της Δύσης και άλλωστε συντηρούν το παραμύθι μιας ολόκληρης καταναλωτικής βιομηχανίας.

Και εν μέσω αυτών των αποκαλύψεων που αφήνουν τα περιθώρια για οποιαδήποτε φρικιαστική ερμηνεία σε σχέση με την τύχη αυτών των παιδιών και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν εξαφανιστεί, έρχονται οι συστημικές φυλλάδες, ιντερνετικές και μη, να φωτογραφίζουν ασυνόδευτα παιδιά, και να βγάζουν το πρόσωπό τους φόρα παρτίδα στη δημοσιότητα.

Μας περιγράφουν με δακρύβρεχτους τόνους πώς το παιδάκι έχει μείνει μόνο του, καταλήγοντας στο γεγονός ότι μόνο του παραμένει και αυτό όπως και άλλα ασυνόδευτα, που απλά ακολουθούν τα μπουλούκια των προσφύγων καθώς μετακινούνται.

Το μόνο που δεν κάνουν δηλαδή είναι να δώσουν το ακριβές σημείο που κάθονται τα παιδάκια αυτά μέσα στην πλατεία, για να διευκολύνουν τα κυκλώματα παιδικής εκμετάλλευσης κάθε είδους να τα εντοπίσουν!

Ειλικρινά έχει μείνει ίχνους μυαλού, ανθρωπιάς, δεοντολογίας σε αυτά τα συνάφια ή έχουν όλα αντικατασταθεί από το σκατόχρωμα, τον σκατόηχο, και το σκατόσχημα του ευρώ;

systimikoi 5

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s