Οι Έλληνες φοβούνται τον εξισλαμισμό αλλά όχι το Furby τον Αντίχριστο

Γι’ αυτό το αίσχος δεν υπάρχει Εισαγγελέας; Αυτό το βίντεο δε συνιστά κακοποίηση ανηλίκου;

Ήξεραν να επέμβουν πριν κάμποσο καιρό στη σελίδα του Γέροντα Παστίτσιου και να καταδικάσουν τον δημιουργό της μετά από γελοίες (ακόμα και για προηγούμενες δεκαετίες) ποινικές διώξεις.

Ήξεραν να επέμβουν μόλις πριν λίγες μέρες στην υποτιθέμενη προσβολή των νεκρών αξιωματικών επειδή έτσι αποφάσισε το κάθε τηλεοπτικό μαγαζάκι που μέσα από την εξουσία του γυαλιού στήνει δίκες στοχοποιώντας ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων υπηρετεί.

Ξέρουν να δίνουν άλλοθι στη γενοκτονία που συντελείται στο Αιγαίο και σε όλη την Ευρώπη με τη δικαιολογία του κινδύνου του εξισλαμισμού .

Αυτό το πράμα όμως δύο χρόνια τώρα δεν το βλέπει ένας Εισαγγελέας να επέμβει; Το να έχεις ένα μικρό παιδί και να του πιλατεύεις το μυαλό ότι ο Ferby είναι ο Αντίχριστος,  δεν συνιστά κακοποίηση ανηλίκου;

Τι είναι δηλαδή το παιδί; Πράμα στα χέρια του κάθε παρανοϊκού που έχει πάρει συχωροχάρτι από όλα τα τρελάδικα -γιατί έχει μέσον τον Μεγάλο από πάνω- να λέει ότι ασυναρτησία θέλει, χωρίς συνέπειες;

Αλλά βέβαια αυτή η πολτοποίηση του μυαλού δεν απειλεί καμία εξουσία, αντίθετα κατασκευάζει τα διανοητικά φυτά που δεν θα προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση στην εξαθλίωση, την φτωχοποίηση, τη σκλαβοποίησή τους – όλα αυτά δηλαδή που ο καπιταλισμός τους ετοιμάζει τάχιστα για ζωή.

Ποτέ δεν είναι τυχαίο άλλωστε όταν στοχοποιείται η σάτιρα, ποινικοποιείται η άποψη, συνθλίβεται η γνώμη, απαξιώνονται τα κίνητρα. Αυτή είναι η απαρχή της σποράς του φόβου, της ανατολής του Μεσαίωνα της εγκαθίδρυσης της πολιτιστικής και πολιτισμικής παρακμής, της ίδιας που δηλητηριάζει  τα παιδιά με πνευματικό θάνατο, με απόλυτη απουσία κριτικής σκέψης. Γιατί το ξέρουμε  πια καλά, πως «στο μυαλό είναι ο στόχος»…

Το θέαμα σε αυτό το βίντεο αυτό αν και (σουρεαλιστικά) αστείο εκ πρώτης  όψεως για κάποιους, είναι πραγματικά βαθιά θλιβερό. Γιατί μία κοινωνία που κάθεται και ανέχεται άπραγη αυτό το μέλλον για τα παιδιά της, που το παρατηρεί απαθής, ή απλά γελώντας και θεωρώντας το γραφικό, είναι ανίκανη να τα προστατέψει από οτιδήποτε. Είναι ανίκανη να σώσει το παιδί. Κι άρα είναι ανίκανη να έχει ελπίδα.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s