Τουρκία: Σεξουαλική κακοποίηση γυναικών από αστυνομικούς μετά τη σύλληψή τους

Στο Κέντρο Υγείας δεν δέχονταν να βάλουν την σεξουαλική κακοποίηση στην αναφορά.

 

IZMİR – Πριν την έναρξη της διάσκεψης τύπου από την ομάδα Peace Bloc, με στόχο να καταδικάσει τη σφαγή στην πόλη Τσίζρε, η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος συλλαμβανοντας και κακοποιώντας σεξουαλικά δύο γυναίκες, που αργότερα μίλησαν γι’ αυτό που υπέστησαν.

Χθες η ομάδα Peace Bloc προσπάθησε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη Σμύρνη για να καταδικάσει τη σφαγή στην πόλη Τσίζρε. Η αστυνομία επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους πριν την ανάγνωση της ανακοίνωσης με αποτέλεσμα τη σύλληψη 47 ατόμων. Ανάμεσά τους ήταν η Sultan Eylem Keleş και η Sibel Yaşar που ειναι μέλη της Πρωτοβουλίας των Γυναικών για την Ειρήνη. Η Sultan και η Sibel, αφέθηκαν ελευθερες χθες το βράδυ.

«Κατά τη διάρκεια της σύλληψής μας, βρεθήκαμε ξαφνικά περικυκλωμένες από τις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί ήταν πολλοί περισσότεροι απ’ όσο θα μπορούσα να μετρήσω στα δάκτυλά μου. Ένας άγγγιζε το στήθος μου, άλλος τους γοφούς μου. Μετά ξεκίνησαν οι σεξιστικές βρισιές. Επειδή μας έκλεισαν το στόμα κατά τη μεταφορά μας στην κλούβα της αστυνομίας δεν μπορούσαμε να φωνάξουμε γι αυτά που συνέβαιναν.»

Η Sultan υπογράμμισε το γεγονός πως η σεξουαλική επίθεση δεν αποτελεί σύμπτωση αλλά το παράγωγο μιας συστημικής νοοτροπίας.

» Όταν πήγαμε στο κέντρο υγείας, είπαμε πως είχαμε υποστεί σεξουαλική επίθεση αλλά μας είπαν πως αυτό δεν θα έμπαινε στην αναφορά» είπε η  Sultan. »Αυτό το καταγγείλαμε και στην κατάθεσή μας. Ανεμένεται να υποβληθούν κατηγορίες».

»Γνωρίζουμε πως ο ίδιος ο πόλεμος οργανώνεται στη βάση του μισογυνισμού» είπε η Sultan.  Γνωρίζουμε πως οι πατριαρχικές αξίες κλιμακώνονται και προωθούνται σε τέτοιους καιρούς.»

Εφτά από τους 47 συλληφθέντες στάλθηκαν στο δικαστήριο με το αίτημα της συνέχισης της  κράτησής τους.

αναδημοσίευση από mpalothia

770x500cc-izm-10-02-16-gozaltinda-cinsel-saldiri-manset

[πηγή jinha translation: BlackCat]

Advertisements

One thought on “Τουρκία: Σεξουαλική κακοποίηση γυναικών από αστυνομικούς μετά τη σύλληψή τους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s