Σε 8 χρόνια και 800 βουρδουλιές μετατρέπεται η ποινή του Παλαιστίνιου ποιητή

Μετά τη διεθνή κατακραυγή η Σαουδική Αραβία αλλάζει την ποινή από θάνατο σε φυλακή και μαστιγώματα.

Δεν θα αποκεφαλιστεί τελικά ο Άσραφ Φαγιάντ, αλλά θα τον φυλακιστεί και θα τον μαστιγωθεί απάνθρωπα.  Μετα τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε η υπόθεσή του, η θανατική ποινή μετατράπηκε σε 8ετη φυλάκιση και 800 μαστιγώματα.  Πρέπει ακόμα να προβεί σε πράξη δημόσιας μετάνοιας μέσα από κάποιο μέσο ενημέρωσης, όπως είπε ο δικηγόρος του για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο Άσραφ Φάγιαντ καταδικάστηκε σε θάνατο τον Νοέμβριο, και ο 35χρονος Παλαιστίνιος ποιητής,  βρίσκεται ήδη φυλακισμένος 2 χρόνια στη Σαουδική Αραβία για θρησκευτική ασέβεια  στον Αλλάχ και για το ότι η ποίησή του μιλάει υπέρ της αθεΐας. Ο ίδιος λέει πως οι κατηγορίες στήθηκαν από διαφωνία που είχε σε σχέση με το ύφος του ποιητικού του έργου του σε μία συζήτηση κάποιου ομίλου πολιτιστικού περιεχομένου, σε καφενείο της πόλης. Σ’ αυτό το πλαίσιο κατηγορήθηκε από έναν ρασοφόρο για «βλασφημία» ενώ κάποιος άλλος υποστήριξε ότι τον άκουσε να μιλάει ενάντια στο θεό.

Στο διάστημα που βρίσκεται φυλακισμένος πέθανε ο πατέρας του από καρδιακή προσβολή, αλλά δεν του επιτράπηκε να πάει στην κηδεία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εν όψει της απόφασης της έφεσης διαβάστηκαν ποιήματά του σε 44 χώρες.  Στην πρόσφατη δίκη δεν παρουσιάστηκαν αποδείξεις εις βάρος τους παρ’ όλα αυτά δεν απαλλάχτηκε, αντίθετα μπορεί να γλύτωσε μεν από τη θανατική ποινή, αλλά μπροστά του συνεχίζει να βρίσκεται μια φρικτή μεσαιωνική τιμωρία. Οι υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις δράσεις.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s