Τρομοκρατία είναι ο βιασμός και οι κοινωνίες που σιωπούν συνένοχες

Καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης σε φοιτήτρια.

Ξημερώματα Παρασκευής 22/1/16 γύρω στις 6:30 π.μ. στο δρόμο επί της οδού Μοσκώβ στο ύψος του δρόμου που οδηγεί στο Σπασμένο Τζαμί, νεαρή φοιτήτρια δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση (επίθεση).

Πιο συγκεκριμένα, ένας άνδρας με κουκούλα μετρίου αναστήματος βγήκε από το στενό και την ακινητοποίησε πιάνοντας την από τον λαιμό και άρχισε να την χουφτώνει σε επίμαχα σημεία. Η νεαρή φοιτήτρια τον απώθησε σπρώχνοντάς τον και φωνάζοντας.

Τέτοια περιστατικά δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανή στην Κομοτηνή, η οποία σωπαίνει και παραμένει παθητική, διαιωνίζοντας με τη στάση της την παρούσα κατάσταση.

Παρόλα αυτά, τόσο στην Κομοτηνή όσο και σε άλλες περιοχές, τα σχετικά παραδείγματα μας επιβεβαιώνουν πως η κουλτούρα του βιασμού «ζει και βασιλεύει» στην ελληνική κοινωνία, καθώς τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων είναι αυτά που συνήθως στοχοποιούνται με βάση τον τρόπο ένδυσής τους, την συμπεριφορά τους που…. προκαλεί, το φύλο τους, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις ακόμα και με βάση την εθνικότητα τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ακόμα και την ίδια την «διαφορετικότητό» τους.

Από το μισογυνικό βλέμμα, το σεξιστικό γέλιο, την άνεση με την οποία παραβιάζουν τα όρια μας, την καταδυνάστευση των επιθυμιών μας, από την τόσα χρόνια «εκπαίδευση» στον ανδρισμό μέχρι τον ίδιο το βιασμό, αναγνωρίζουμε μια κοινή διαδρομή.

ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ!

Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ. ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΜΕ.

αναδημοσίευση από mpalothia

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s