Γιατί δεν θα μπορώ πια να πηγαίνω όπου θέλω στην Ευρώπη; Ε, γιατί κύριε;

Βγάλτε καλού-κακού και καμια selfie με το διαβατήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «The Telegraph» το σύστημα Σένγκεν της ελεύθερης μετακίνησης μέσα στην Ευρώπη, τρίζει πιο πολύ κι απ’ τον Εγκέλαδο, καθώς μπορεί να γίνει αναστολή του για δύο χρόνια, κάτω από επείγοντα μέτρα, που πρόκειται να συζητηθούν τη Δευτέρα, αφού ο Γάλλος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η κρίση μπορεί να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση (λες και δεν το ξέραμε ότι αυτό φιλοδοξούσαν εδώ και χρόνια να κάνουν, και να μείνει ένας «σκληρός πυρήνας» από 3-4 χώρες με την υπόλοιπη Ευρώπη ως δουλοπαροικία τους).

Ο Manuel Valls είπε ότι η ίδια η «ιδέα» του ευρωπαϊκού οικοδομήματος μπορεί να καταρρεύσει ώσπου η εισορή των προσφύγων, η οποία πρόκειται να εκτιναχτεί την άνοιξη, να αποτραπεί (με ότι μπορεί να σημαίνει το «αποτραπεί» για τη ζωή ή το θάνατο τόσων ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ουδέτερες ή ακριβέστερα σε «νεκρές» ζώνες).

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν λοιπόν τη Δευτέρα στο Άμστερνταμ για να συζητήσουν την ιδέα των επειγόντων μέτρων που θα επιτρέψει στις χώρες μέλη της Ένωσης να ενεργοποιήσουν ξανά το σύστημα των εθνικών συνόρων τους για δύο χρόνια (και οι υπόλοιποι καθήστε απέξω και ψοφάτε, γιατί αυτό βέβαια δεν είναι δικό τους θέμα).

Το μέτρο θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Μάη όταν η 6μηνη περίοδος των ελέγχων διαβατηρίων που έχει εισάγει η Γερμανία λήξει. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να συμφωνήσει (άλλο που δε θέλει) ότι υπάρχουν «συνεχείς, σοβαρές ανεπάρκειες» στα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν ώστε το μέτρο να ενεργοποιηθεί.

«Η περίπτωση αυτή υπάρχει, και η Επιτροπή είναι έτοιμη να την εφαρμόσει εάν χρειαστεί» είπε η Natasha Bertaud, γιατί είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε, (αυτό δεν το είπε η Natasha Bertaud), μία εκπρόσωπος του Jean-Claude Juncker.

Η Ελλάδα βέβαια στον «για ποιον χτυπά η καμπάνα» είναι η πρώτη στη λίστα του ποιητή, αφού όπως λέει το δημοσίευμα έχει κατηγορηθεί από χώρες της Ένωσης ότι έχει αποτύχει στην ταυτοποίηση και εγγραφή χιλιάδων ανθρώπων που περνούν από τα σύνορά της (γιατί η Ελλάδα ως γνωστόν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος που την έχουν μουρλάνει στη σφαλιάρα για όλα και που πάντα λέει κι ευχαριστώ – αυτό δεν το λέει το δημοσίευμα).

 Κάποιες χώρες που έχουν ήδη εισάγει έκτακτα επείγοντα μέτρα ελέγχων είναι η Σουηδία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Δανία, και η Νορβηγία που δεν είναι στην Ένωση αλλά είναι στη Σένγκεν, πράγμα που σημαίνει ότι οι Έλληνες καλά θα κάνουν, δια παν ενδεχόμενο, όταν πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρα Σένγκεν για καμια συναυλία, ας πούμε, εκτός από την ταυτότητα και το εισιτήριο της συναυλίας, ας βγάζουν και μία χαμογελαστή selfie για τα social media κρατώντας και  διαβατήριο.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s