Δανία:Η ξεδοντιάρα Γηραιά Ήπειρος δείχνει τα δόντια της στους πρόσφυγες

Capture

Η νέα μορφή αμεσοφασιστικής δημοκρατίας.

Σύμφωνα με καθεστωτικά μέσα η Δανία παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Γενεύης για τα δικαιώματα των προσφύγων (που μάλιστα πρώτη αυτή είχε τρέξει να υπογράψει το 1951)  περνάει νομοθετικές αλλαγές που ελαχιστοποιούν τα δικαιώματα των προσφύγων που ζητούν άσυλο στη χώρα.

Αρκετές χώρες καταδίκασαν τη στάση της θεωρώντας ότι θα συμβάλλει σε νέα έκρηξη ξενοφοβίας και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά η Δανία δεν μασάει. Απαντάει αμεσοφασιστοδημοκρατικά ότι τη μεταναστευτική πολιτική θα την φτιάξει η ίδια και όχι οι Βρυξέλλες.

Με το νέο νομοσχέδιο λοιπόν εγκρίνονται κατασχέσεις σε πράγματα αξίας των προσφύγων (ζήλεψαν μάλλον τα κελάρια των φασιστών και των μαυραγοριτών που σε όλες τις εποχές ήταν γεμάτα χρυσό και κοσμήματα). Εγκρίνεται ακόμα η καθυστέρηση επανένωσης των οικογενειών, όπως επίσης και η συγκέντρωση των προσφύγων σε χωριά-οικισμούς μακριά απ’ τις πόλεις.

Έτσι, το νομοσχέδιο οποίο που μένει να υπογραφεί από την αυτού μεγαλειότητα βασίλισσα Μαργαρίτα Β’ (πόσο ιλουστρέ και μεσαιωνικό όλο αυτό) για να γίνει νόμος επιτρέπει στην κυβέρνηση να προχωρά σε κατασχέσεις μετρητών των προσφύγων, εάν το ποσό είναι πάνω από 1.350 ευρώ!

Δίνει επίσης το πράσινο φως για να κατάσχονται αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας από τα 1350,  αλλά θα τους αφήνει να κρατάνε τις βέρες τους (και ευτυχώς δεν θα τους κόβει τα δάχτυλα, όπως ο Λεοπόλδος ο βασιλιάς του Βελγίου που έκοβε τα χέρια των ιθαγενών του Κογκό). Θα μπορούν επίσης να κρατάνε και  άλλα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας (με τον τρόπο προφανώς που «ορίζει» ο Δανός νομοθέτης το «συναισθηματική αξία».)

Σκοπεύει  επίσης να επιμηκύνει το χρόνο αναμονής πριν οι πρόσφυγες να μπορούν να αιτηθούν επανένωση με την οικογένειά τους από 1 χρόνο σε 3 χρόνια. Δηλαδή όποιοι έχουν έρθει από εμπόλεμες ζώνες θα πρέπει να περιμένουν 3 χρόνια πριν κάνουν αίτηση να φέρουν το παιδί τους. (Ε κι άμα μέχρι την ώρα που θα εγκριθεί τελικά η επανένωση δε μπορούν πια να το αναγνωρίσουν, ας πάρουν του γείτονα, ψυχή έχει κι αυτό.)

Επίσης η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για να δημιουργηθούν χωριά προσφύγων έξω από πόλεις, μιας και στα λιβάδια τους βρίσκονται μόνο αγελάδες και μαντριά κι όχι κανα Νταχάου πρόχειρο να χρησιμοποιήσουν.

Μπολιτζμός ρε φίλε, όχι αστεία.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s